Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ρεύματος τον Οκτώβριο - Το ύψος και οι δικαιούχοι

Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ρεύματος τον Οκτώβριο - Το ύψος και οι δικαιούχοι

Τι ισχύει για το ΚΟΤ και τους αγρότες

Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Οκτώβριο ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι αυτά παραμένουν σταθερά, σε σχέση με τα αντίστοιχα του τρέχοντος μήνα.

Ειδικότερα, για τον επόμενο μήνα οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση ανέρχεται σε 15€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 €/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 15€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ