Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα θα καταβληθεί φέτος η πληρωμή τους

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα θα καταβληθεί φέτος η πληρωμή τους

Τι θα ισχύσει για τις επιστρεπτέες προκαταβολές - Επέκταση για έξι μήνες του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση και τις μεταφορές.

Νωρίτερα αναμένεται να καταβάλουν φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Όπως γνωστοποίησε σήμερα στο Mega ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, “συνήθως η πληρωμή γίνεται τον Μάιο, επιδιώκουμε όμως με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο να ξεκινήσει από τον Απρίλιο”.

Επίσης μίλησε και για τα μέτρα των χαμηλοσυνταξιούχων.

“Έχουμε την Τρίτη κατά πάσα πιθανότατα την ψήφιση των μέτρων για τους χαμηλοσυνταξιούχους για το διπλασιασμό του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος”, τόνισε.

Τι ισχύει για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μέτρο των επιστρεπτέων προκαταβολών. “Θα βγάλουμε στην πλατφόρμα τις οφειλές του κάθε πολίτη που πλέον θα είναι σε 96 δόσεις” σημείωσε.

Ενδέχεται να δοθεί παράταση έως το τέλος Μαΐου για όσους πολίτες θέλουν να πληρώσουν και να έχουν μία περαιτέρω έκπτωση 15% .

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει κάποιο “κούρεμα” στην επιστρεπτέα.

“Όχι, δεν προβλέπεται κάτι περισσότερο. Διότι ουσιαστικά αυτό σημαίνει δημοσιονομικό κόστος. Σημαίνει δηλαδή διεύρυνση ελλείμματος φέτος” απάντησε.

“Αντιλαμβάνεστε ό,τι υπάρχουν πολλά διαφορετικά θέματα τα οποία θα πρέπει να δρομολογήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα και δεν έχουμε απεριόριστο δημοσιονομικό χώρο”, πρόσθεσε.

“Πρόθεσή μας είναι η επέκταση για άλλους 6 μήνες του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση και τις μεταφορές”

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα του ΦΠΑ της εστίασης και των μεταφορών.
“Ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση και στις μεταφορές λήγει τον Ιούνιο του 2022 .Πρόθεση μας βούληση μας εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι η επέκταση του οι 6 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρούμε φέτος άλλα 250 εκατ. ευρώ. Για αυτό και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε συνετά για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το βέλτιστο και πάλι για την κοινωνία”.

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ