Οι αποφάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και οι εκκρεμότητες της τελευταίας ημέρας του χρόνου (update)

Παράταση έως τις 11/01 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών - Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - Όλος ο κατάλογος με τις τελευταίες υποχρεώσεις της χρονιάς

Οι αποφάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και οι εκκρεμότητες της τελευταίας ημέρας του χρόνου (update)

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου δηλαδή μέχρι και την επόμενη Παρασκευή. Την ημέρα της παράτασης έψαχναν μέχρι και χθες το βράδυ. Οι Δ.Ο.Υ θα είναι κλειστές μέχρι τις 4 Ιανουαρίου για μια σειρά από εργασίες. Από σήμερα τίθεται στη διάθεση των καταναλωτών και η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. «Κλήρωσε» και για τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου καθώς επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών και το ειδικό καθεστώς διτηρείται για ακόμη έξι μήνες δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2019. 

Η πορεία της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι και την Παρασκευή δεν ήταν τόσο ικανοποιητική ώστε να επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να «κλείσει» τη διαδικασία. Έτσι, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκε η νέα προθεσμία της 11ης Ιανουαρίου η οποία αφορά και στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές μετά την Πρωτοχρονιά για μια σειρά από εργασίες οπότε μένει να ανακοινωθεί ποια θα είναι η καινούρια ημερομηνία. Υπενθυμίζεται ότι «δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές στις Δ.Ο.Υ για το κοινό ούτε και εσωτερικές μηχανογραφικές εργασίες που αφορούν στη βεβαίωση, στην είσπραξη, στη διαγραφή και στην επιστροφή φόρων την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019. Όπως έχει ανακοινώσει το υπ.Οικ, «οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών των Δ.Ο.Υ μέχρι το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019».

Τα τέλη κυκλοφορίας, δεν είναι η μοναδική εκκρεμότητα για την σημερινή τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου. Εκπνέει η προθεσμία:

  1. Για την πληρωμή της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ
  2. Για την πληρωμή της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων
  3. Για την υποβολή των δηλώσεων με τα αναδρομικά χρήσεων του 2016 ή και νωρίτερα
  4. Για την δήλωση δωρεών σε χρήμα με στόχο την κάλυψη των τεκμηρίων του 2018
  5. Για την υποβολή των δηλώσεων θανόντων μέσα στο 2018 (από τους κληρονόμους) και
  6. Για την πληρωμή του ΦΠΑ Νοεμβρίου όπως επίσης και των ασφαλιστικών εισφορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ