Johnson & Johnson: Αποζημίωση «μαμούθ» 8,9 δισ. ευρώ για το ταλκ με τις καρκινογόνες ουσίες

Johnson & Johnson: Αποζημίωση «μαμούθ» 8,9 δισ. ευρώ για το ταλκ με τις καρκινογόνες ουσίες

Κίνηση που είχε θετικό αντίκτυπο στην εταιρεία τις οποίας οι μετοχές κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη. 

Το ποσό «μαμούθ» των 8,9 δισ. δολαρίων ευρώ, θα καταβάλει η Johnson & Johnson, σε μια προσπάθεια της να έρθει σε συμβιβασμό με τους περίπου 60.000 ενάγοντες, που εμφάνισαν καρκίνο, κάνοντας χρήση του προϊόντος ταλκ «Baby Powder».

Η J & J έχει ήδη αποσύρει την εν λόγω πούδρα ταλκ, κίνηση που είχε θετικό αντίκτυπο στην εταιρεία τις οποίας οι μετοχές κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Για να προχωρήσει όμως αυτή η συμφωνία της καταβολής του ποσού που αγγίζει τα 9 δισ. δολάρια (ενώ η αρχική πρόταση συμβιβασμού της εταιρείας με τους ενάγοντες ήταν μόλις δύο δισ.), θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το πτωχευτικό δικαστήριο, όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Johnson & Johnson, σε μια προσπάθεια της να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης επιχειρώντας να την «φορτώσει» σε μια θυγατρική της την LTL Management, η οποία υπέβαλε για δεύτερη φορά χθες (4/4) αίτηση πτώχευσης , προκειμένου να παρουσιάσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης που θα περιέχει τον προτεινόμενο διακανονισμό.

Το θέμα της εμφάνισης αμίαντου -ουσίας που προκαλεί καρκίνο- στα προϊόντα της Johnson & Johnson, ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες, με την εταιρεία να κατηγορείται ότι επιχείρησε με «οικονομικά κίνητρα» να ασκήσει «επιρροή» στην επιστημονική έρευνα, προκειμένου να κρύψει το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ