Τα Βραβεία Holcim αναζητούν έργα που προάγουν το βιώσιμο σχεδιασμό

 Τα Βραβεία Holcim αναζητούν έργα που προάγουν το βιώσιμο σχεδιασμό

Άνοιξαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό αειφόρων κατασκευών με βραβεία ύψους 1 εκατ. δολαρίων

 

Το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της Holcim, μητρικής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά τα Βραβεία Holcim, που αποτελούν τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο θεσμό στον κλάδο των βιώσιμων κατασκευών. Ο ανανεωμένος διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου, διεξάγεται σε πέντε γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία-Ειρηνικός και Αφρική. Η διοργάνωση αναδεικνύει έργα και ιδέες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, του πολεοδομικού σχεδιασμού, της τεχνολογίας υλικών και κατασκευών που συνδυάζουν την αειφορία με την αρχιτεκτονική αριστεία και προσφέρει βραβεία ύψους 1 εκατ. δολαρίων.
Ο διαγωνισμός υποστηρίζει τη νέα αποστολή του Ιδρύματος της Holcim για την επιτάχυνση του παγκόσμιου κινήματος για αειφόρες κατασκευές και την ενίσχυση της μεταφοράς τεχνογνωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετοχές αξιολογούνται με βάση τους ανανεωμένους στόχους του Ιδρύματος της Holcim για Αειφόρες Κατασκευές: Εμπνευσμένα Τοπία (Uplifting Places), Υγιής Πλανήτης (Healthy Planet), Βιώσιμη Οικονομία (Viable Economics) και Ακμάζουσες Κοινότητες (Thriving Communities).

Πιο αναλυτικά, ο διαγωνισμός των Βραβείων Holcim αφορά σε κορυφαία έργα αειφόρων κατασκευών από επαγγελματίες, τα οποία μπορεί να βρίσκονται στα εξής στάδια: λεπτομερής μελέτη, ολοκληρωμένη μελέτη, υπό κατασκευή και ολοκληρωμένη κατασκευή. Η κατασκευή των έργων αυτών δεν θα πρέπει να έχει ξεκινήσει πριν από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αίτησης είναι η 30η Μαρτίου, 14:00 (UTC). Οι ανεξάρτητες επιτροπές εμπειρογνωμόνων, που αποτελούν την κριτική επιτροπή, θα αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2023 και η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2023. Το συνολικό χρηματικό έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολ. ΗΠΑ (200.000 δολ. ΗΠΑ ανά γεωγραφική περιοχή) θα μοιραστεί μεταξύ των νικητών των Βραβείων Holcim Χρυσό, Ασημένιο και Χάλκινο, καθώς και της Αναγνώρισης σε κάθε περιοχή. Οι τρεις πρώτοι νικητές από όλες τις περιοχές θα προσκληθούν στην τελετή απονομής του επάθλου, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής Biennale στη Βενετία εντός του έτους.

Τα ανανεωμένα Βραβεία Holcim θα διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, αρχής γενομένης από το 2023, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα www.holcimfoundation.org/awards.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ