Χρονιά ρεκόρ για την ΒΙΑΝΕΞ

Χρονιά ρεκόρ για την ΒΙΑΝΕΞ

Με ενοποιημένες πωλήσεις 405,9 εκ. ευρώ, κατέγραψε αύξηση 34,9 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2020, δηλαδή της τάξης του 9,4%.

Όλα τα ρεκόρ στους οικονομικούς δείκτες έσπασε το 2021 η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, η ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ. Εδραιώνει πλέον τη θέση της στην κορυφή και η νέα γενιά στο τιμόνι της γράφει νέα σελίδα στην φαρμακοβιομηχανία.

Με γνώμονα πάντα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της οικονομίας της χώρας, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και την επόμενη δεκαετία.

Η ανάπτυξη της ΒΙΑΝΕΞ είναι ραγδαία

Με ενοποιημένες πωλήσεις 405,9 εκ. ευρώ, κατέγραψε αύξηση 34,9 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2020, δηλαδή της τάξης του 9,4%. Ο κύκλος εργασιών της δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος στα 95 χρονιά της λειτουργία της, αλλά και ο υψηλότερος ανάμεσα σε όλες τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, μιας χρονιάς δύσκολης και απαιτητικής, αποτελούν τη βάση για την περαιτέρω εκτόξευση της εταιρείας το 2022. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις θα αγγίξουν τα 439 εκ. ευρώ, αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά στο τιμόνι της ΒΙΑΝΕΞ, υπό την ηγεσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Δημήτρη Γιαννακόπουλου που σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, τον Κώστα Παναγούλια (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) και τον Δημήτρη Παναγούλια (Μέλος Δ.Σ.), δεν συνεχίζουν απλά την επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση, αλλά με διορατικότητα, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα ξεπερνούν όλα τα επιτεύγματα του παρελθόντος, γράφοντας μια νέα σελίδα στη φαρμακοβιομηχανία.

Η πορεία της ΒΙΑΝΕΞ είναι σαρωτική σε όλους τους δείκτες. Η σύγκριση σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά το 2015 - 6 χρόνια πριν - είναι απολύτως ενδεικτική: Οι πωλήσεις από 232,5 εκ. ευρώ απογειώθηκαν στα 405,9 εκ ευρώ το 2021, τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων από τα 12,1 στα 27,6 εκ. ευρώ. Οι εξαγωγές εκτοξεύτηκαν από το 39 εκ. ευρώ το 2016, στα 52,9 εκ. ευρώ το 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 το μερίδιο της εταιρείας στην εγχώρια αγορά ήταν της τάξης του 4%, ενώ το 2021 έχει φτάσει το 9,1%, έχει δηλαδή υπερδιπλασιαστεί.

Η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση στην Ελλάδα, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό. Απασχολεί 1.316 εργαζόμενους με υψηλή κατάρτιση, τεχνογνωσία και εξειδικευμένη, ανώτερη εκπαίδευση. Στηρίζοντας την ισότητα και την ισοτιμία, το 57% των εργαζομένων είναι άνδρες και το 43% γυναίκες.

Η ανάπτυξη της εταιρείας είναι ραγδαία. Η ποιότητα των προϊόντων, αλλά και η οργανωτική υποδομή λειτουργούν ως πόλος έλξης για διεθνείς φαρμακευτικούς κολοσσούς που επιλέγουν να συνεργαστούν με τη ΒΙΑΝΕΞ. Πρόσφατα στην μακρά και εντυπωσιακή λίστα των στρατηγικών συμμαχιών της εταιρείας, προστέθηκαν οι πολυεθνικές Organon, Celltrion και HRA.

Η εξωστρέφεια και οι νέες επενδύσεις ύψους 40 εκ ευρώ

H BIANEΞ πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα της επιχειρηματικής εσωστρέφειας και επενδύει στην ανάπτυξη, παρά τις διαρκείς αντιξοότητες των τελευταίων ετών. Νέα project ενισχύουν το αποτύπωμα της εταιρείας στην εθνική οικονομία, διερευνούν την παραγωγή, αλλά και τα assets στο χαρτοφυλάκιο της. Για τη διετία 2021-2022 είναι σε εξέλιξη πολλά μεγάλα και καινοτόμα προγράμματα, με τη συνολική επένδυση να φτάνει τα 40 εκ. ευρώ.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν και τα εξής έργα:

  1. Εξαγορά και αναβάθμιση των πρώην εγκαταστάσεων της Beiersdorf, επένδυση ύψους 9,5 εκ ευρώ. Στόχος, η μετέγκατασταση της θυγατρικής εταιρείας ΒΙΑΝ και η επέκταση / αναβάθμιση των αποθηκευτικών χωρών της ΒΙΑΝΕΞ
  2. Νέα γραμμή για την παραγωγή φιαλιδίων και αμπουλών, επένδυση ύψους 4 εκ ευρώ. Θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα στις συγκεκριμένες φαρμακοτεχνικές μορφές.
  3. Αναβάθμιση στείρων χώρων και εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής, επένδυση ύψους 3,5 εκ. ευρώ
  4. Δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, επένδυση 10 εκ ευρώ. Το συγκεκριμένο project θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023
  5. Επέκταση στα Βαλκάνια. Πρόκειται για τη Δημιουργία Δικτύου Πωλήσεων στις Βαλκανικές Χώρες, επένδυση 2 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ