Το φυσικό αέριο επεκτείνεται στη Στερεά Ελλάδα, με αφετηρία τη Λαμία

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται στη Στερεά Ελλάδα, με αφετηρία τη Λαμία

 

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του έργου στη Λαμία - Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στην πόλη ξεκινούν τον Σεπτέμβριο

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται τα μεγάλα έργα υποδομών φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχοντας ως αφετηρία τη Λαμία.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο για το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λαμία και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της αναδόχου ένωσης εταιρειών «INTRAKAT – ΕΡΓΩ ΑΤΕ».

Το έργο στην πόλη της Λαμίας είναι προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λαμία θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023.
Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 100 νέα χιλιόμετρα δικτύου, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 4.500 νέες συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιομηχανιών, αλλά και δημόσιων κτηρίων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικοί χώροι κ.ά. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία, αυτή θα καλυφθεί πλήρως και ο αριθμός των συνδέσεων θα είναι πολλαπλάσιος.

Μετά τη Λαμία, τη «σκυτάλη» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πάρουν οι πόλεις της Χαλκίδας και της Θήβας για τις οποίες οι διαδικασίες της οριστικής έγκρισης των έργων αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Θα ακολουθήσουν η Λιβαδειά, η Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε σχετικά: «Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Λαμία, θα προσφέρει αναπτυξιακή πνοή σε όλη την Περιφέρεια και σημαντικά οφέλη στους πολίτες. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα είναι χιλιάδες τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που θα μπορούν να επωφεληθούν από την πρόσβασή τους σε αυτό το φθηνότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον καύσιμο σε σχέση με το πετρέλαιο».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας υπογράμμισε:
<< Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να βάλουμε στις «ράγες» της υλοποίησης τα μεγάλα έργα ενεργειακών υποδομών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Προσωπικά, είμαι διπλά χαρούμενος μιας και τα έργα αυτά έχουν ως αφετηρία τη Φθιώτιδα, τον τόπο καταγωγής μου.
Οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λαμία ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης μια ασφαλή, φθηνή και καθαρή μορφή ενέργειας. Πρόκειται για μια επένδυση με βαρύνουσα σημασία που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου μας, καθώς και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό>>.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ