Άδωνις Γεωργιάδης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης

Άδωνις Γεωργιάδης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης

Που οφείλεται η καθυστέρηση των τεσσάρων ημερών σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό

Στο τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ με το ποσό των 330 εκ. ευρώ, για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία. Η διαδικασία εγκρίθηκε από την Κομισιόν σήμερα Τρίτη (5/11), γι’ αυτό και υπήρξε η καθυστέρηση των τεσσάρων ημερών σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των κεφαλαίων κίνησης επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, η λειτουργία της πλατφόρμας θα δοκιμαστεί την προσεχή Πέμπτη και την επόμενη θα τεθεί σε επίσημη λειτουργία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Ιουλίου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός οι δικαιούχοι θα βλέπουν το ποσό που τους αναλογεί άμεσα ώστε να διαμορφώσουν τον προγραμματισμό τους ενώ τόνισε πως αν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα δύναται να ζητήσει μικρότερο ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής. Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα γίνεται εως 31 Δεκεμβρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ