Γρίφος της Unilever για το Pummaro

Γρίφος της Unilever για το Pummaro

Όλες τις επιλογές δηλώνει πως θα εξετάσει η Unilever σχετικά με το μέλλον των τοματικών της προϊόντων στην Ελλάδα που διατίθενται με τη γνωστή επωνυμία Pummaro.

Σε ανακοίνωσή της η Unilever κάνει λόγο για επαναξιολόγηση «εμπίπτει στη γενικότερη επιχειρησιακή στρατηγική του Ομίλου, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση στην ανάπτυξη, με τρόπο ώστε οι μάρκες να αυξάνουν την προστιθέμενη αξία τους και να ενισχύουν το εταιρικό χαρτοφυλάκιο».

Η εταιρεία αναφέρει επίσης πως «καταγράφει μια μακρόχρονη και εδραιωμένη παρουσία στο συγκεκριμένο κλάδο με τα γνωστά σήματα Pummaro στην Ελλάδα και Πελαργός στην Κύπρο. Για μια δεκαετία στο εργοστάσιο του Pummaro στη Γαστούνη εφαρμόζεται ένα μοναδικό και καινοτόμο πρόγραμμα Αειφόρου και Συμβολαιακής Καλλιέργειας, το οποίο συνιστά βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη μάρκα, χάρη στα πολλαπλά οφέλη του: από τη μια συμβάλλει στην αύξηση της παραγόμενης ποσότητας και ποιότητας της βιομηχανικής τομάτας, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει σταθερά τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, την τοπική κοινότητα και προστατεύει το περιβάλλον. Σημειώνεται ότι, το Pummaro κατέχει διαχρονικά ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, ενώ το πρώτο και τόσο κρίσιμο εξάμηνο του 2020, κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη. Με δεδομένο ότι η ελληνική αγορά αποτελεί προτεραιότητα για την Unilever, η στρατηγική αναθεώρηση γίνεται με γνώμονα την αναζήτηση του πλέον αποδοτικού μοντέλου για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των τοματικών προϊόντων».

«Το σχέδιο αναθεώρησης θα εξετάσει όλες τις πιθανές εναλλακτικές» καταλήγει η ανακοίνωση της Unilever.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ