Πόσα λεφτά πήραν τα ΜΜΕ για το "Μένουμε Σπίτι" και το "Μένουμε ασφαλείς" - Όλη η λίστα

Πάνω από 1700 μέσα ενημέρωσης μοιράστηκαν 19,4 εκατ. ευρώ.

Πόσα λεφτά πήραν τα ΜΜΕ για το "Μένουμε Σπίτι" και το "Μένουμε ασφαλείς" - Όλη η λίστα

Τον κατάλογο των Μέσων που συμμετείχαν στην καμπάνια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των ποσών που έλαβαν, δημοσιοποίησε η Κυβέρνηση

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η Κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές. Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των Πολιτών».

Στο πλαίσιο, όπως είπε, «αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά».

Επιπλέον, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές. Διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν. Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης. Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών».

Ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για την καθυστέρηση με την οποία δημοσιοποίησε τα στοιχεία.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα κάνοντας κλικ εδω

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ