Εγκρίθηκε το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ

Εγκρίθηκε το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, στους στόχους της αναδιοργάνωσης περιλαμβάνεται η δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή επιχειρησιακού πλάνου που θα στοχεύει στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση νέων προϊόντων όπως το φυσικό αέριο.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ προς το Χρηματιστήριο αναφέρει πως:

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε σήμερα την αναδιοργάνωση της εταιρείας, την ευρύτερη μετά το 2001 οπότε μετατράπηκε σε Α.Ε.

Οι στόχοι της αναδιοργάνωσης είναι οι εξής:

1. Δημιουργία προϋποθέσεων για την αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης.

2. Δημιουργία προϋποθέσεων για την εφαρμογή επιχειρησιακού πλάνου για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της τροφοδοσίας των νησιών με βέλτιστη αξιοποίηση των ΑΠΕ.

3. Ανάπτυξη του δυναμικού των πωλήσεων της ΔΕΗ για την ουσιαστική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών της και δημιουργία προϋποθέσεων για προώθηση νέων προϊόντων, όπως το Φυσικό Αέριο, και των ενεργειακών υπηρεσιών.

4. Υποστήριξη της επέκτασης της ΔΕΗ σε νέες αγορές στο εξωτερικό και στην αποτελεσματική εποπτεία των θυγατρικών εταιρειών και των επιχειρηματικών συνεργασιών.

5. Αναβάθμιση της έρευνας και ανάπτυξης και της συμμετοχής της Επιχείρησης σε ερευνητικά προγράμματα.

6. Αναβάθμιση της παρακολούθησης και επεξεργασίας των ρυθμιστικών θεμάτων και των σχέσεων με την Ε.Ε.

Η αναδιοργάνωση της ΔΕΗ θα ολοκληρωθεί με την εσωτερική διάρθρωση των Γενικών Διευθύνσεων, πράγμα το οποίο αναμένεται να περατωθεί εντός του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ