Επεκτείνονται σε νέους τομείς εισηγμένες επιχειρήσεις

Επεκτείνονται σε νέους τομείς εισηγμένες επιχειρήσεις


Πολλές εταιρείες στη διάρκεια της ύφεσης αναζητούν διέξοδο σε άλλες δραστηριότητες, εκτός της παραδοσιακής επιχειρηματικής λειτουργίας, για να ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων τους.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εναλλακτικών επενδύσεων αποτελεί η εμπορική εταιρεία πετρελαιοειδών Revoil, η οποία επεκτείνεται στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Εχουν προηγηθεί την τελευταία τριετία οι εισηγμένες «Πλαστικά Θράκης-Ελαστρον» για την παραγωγή ντομάτας, με την εφαρμογή της μεθόδου υδροπονικής. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων σιδήρου-χάλυβα, έχει επιστρέψει σε κερδοφορία την τελευταία διετία και μάλιστα συνεχίζει μια επιτυχημένη συνεργασία με τον όμιλο των Πλαστικών Θράκης, επενδύοντας στον κλάδο παραγωγής, διανομής και χονδρικής πώλησης φρέσκων λαχανικών, και συγκεκριμένα ντομάτας και αγγουριού θερμοκηπίου. Η Ελαστρον επέστρεψε σε κέρδη, καθώς αποτυπώθηκε η άνοδος του ποσοστού των εξαγωγών και ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους.

Η εταιρεία Πετρόπουλος κατάφερε να βγει από την περιδίνηση που έπληξε την ελληνική οικονομία και σήμερα είναι βασικός παίκτης στην κατασκευή και εμπορία αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων, στις γεννήτριες, τις μπαταρίες οχημάτων, τις εξωλέμβιες μηχανές, στα χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα.

Επίσης, η μαρμαροβιομηχανία «Ικτίνος» επεκτάθηκε στις εξαγωγές ελαιολάδου και κρασιού και πολλές άλλες εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ