Μεγάλα ξενοδοχεία ζητούν αγοραστές  

Μεγάλα ξενοδοχεία ζητούν αγοραστές   

 

Αγοραστές ζητούν μέσω δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού οι τράπεζες για γνωστά ξενοδοχεία, όπως τον «Ηριδανό» στην Αθήνα και τις μονάδες που ελέγχει στην Κω η εταιρεία Λακιτίρα.

Η Eurobank έχει βάλει πωλητήριο στην ξενοδοχειακή εταιρεία Λακιτίρα. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές διεξάγουν τη δική τους αξιολόγηση και έρευνα και νομικό, λογιστικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο για τα περιουσιακά στοιχεία. Η Λακιτίρα τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία, που οφείλει περίπου 37 εκατ. ευρώ στην Eurobank και περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο ελέγχει τρία ξενοδοχεία στην Κω, το «Lakitira Resort & Village» τεσσάρων αστέρων με 239 δωμάτια, το «Lakitira Suites» πέντε αστέρων με 83 δωμάτια και το «Helona Resort» πέντε αστέρων με 241 δωμάτια. Η εμπορική αξία των συγκεκριμένων μονάδων, που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν, αποτιμάται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Η Probank Leasing της Εθνικής Τράπεζας έχει βγάλει στην αγορά την πέντε αστέρων μονάδα «Ηριδανός» επί της οδού Πειραιώς 78 και Σαλαμίνος στον Κεραμεικό με ελάχιστη τιμή 6,3 εκατ. ευρώ. Διαθέτει 39 δωμάτια με 81 κλίνες και αποτελείται από δύο τμήματα συνενωμένα μεταξύ τους, ένα πενταώροφο διατηρητέο κτίσμα και ένα τριώροφο κτίσμα. Το αρχικό τμήμα του ξενοδοχείου κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ το κτίριο ανακατασκευάστηκε το 2003.

Το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη περιοχή έχει γνωρίσει ανάπτυξη λόγω του σταθμού μετρό του Κεραμεικού και της γενικότερης ανάπλασης της ομώνυμης πλατείας, ενώ στην εγγύς περιοχή του ακινήτου επί της Πειραιώς εντοπίζονται γραφειακοί χώροι, η Τεχνόπολη, καταστήματα, αλλά και ο ίδιος ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ