Η Centric η πώληση του "στοιχήματος" και η επόμενη ημέρα

Τι σημαίνει η μεταβίβαση στην Sporting Odds

Η Centric η πώληση του "στοιχήματος" και η επόμενη ημέρα

Εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της  Centric Συμμετοχών  που διαχειρίζεται στην Ελλάδα τις στοιχηματικές Sportingbet  και Vistabet να προχωρήσει στην πώληση της δραστηριότητάς  της  στο στρατηγικό συνεργάτη της Gaming VC group, που είναι εισηγμένος στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

 

Να τονίσουμε ότι η προσωρινά αδειοδοτημένη στην ελληνική αγοράείναι η Sporting Odds Ltd, θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Gaming VC group, που είναιαδειοδοτημένη στην Αγγλία από την Βρετανική επιτροπή παιγνίων (Gambling Commission). Οι θυγατρικές του ομίλου Centric που θα μεταβιβαστούν,εδρεύουν στο εξωτερικό,καιδραστηριοποιούνται στην υποστήριξη,σε τρίτες εταιρείες-παρόχουςυπηρεσιών τυχερών παιγνίων, σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασηςθα εγκριθεί από τη ΓενικήΣυνέλευσητων μετόχων της Centric.Η εταιρεία θα διατηρήσει τη δραστηριότηταστο χώρο της λειτουργίας καζίνο και video games και παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών σε κρουαζιερόπλοια και cruise ferries, η οποία ξεκίνησε το 2013 και αναπτύσσεται ικανοποιητικά ως σήμερα, όπως επίσης και η παρουσία του στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όπως μάθαμεηCentricαποχωρεί από την αγορά τυχερών παιχνιδιών και θα επικεντρωθεί σε άλλες δραστηριότητεςόπως «στις αγορές της μαζικής εστίασης και της εκμετάλλευσης τουριστικών ακινήτων, τομείς στους οποίους ο Όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε αρχικές επενδύσεις».

Για όλα αυτά, και πώς θα επηρεαστούν τα μεγέθη της εισηγμένης, θα μάθουμε στην Γενική Συνέλευση. Οσο για τους λόγους της μεταβίβασης, πολλά λέγονται, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή έχει να κάνει με τις προθέσεις της βρετανικής GVC Plc να έρθει αυτόνομα στην ελληνική αγορά όταν αυτή ανοίξει, με το διαγωνισμό για νέες μόνιμες άδειες στοιχηματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ