Πώς θα σωθεί η Mamidoil-JetOil

Συνεδρίασε το αρμόδιο δικαστήριο για την διάσωση της

Πώς θα σωθεί η Mamidoil-JetOil

 

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η λύση για την Mamidoil-JetOil, την ιστορική εταιρεία της οικογένειας Mαμιδάκη, που έφτασε στο χείλος του γκρεμού λόγω των υπέρογκων χρεών προς τις τράπεζες. Σε δυο-τρεις μήνες θα πρέπει να αναμένεται η δικαστική απόφαση για το σχέδιο διάσωσης της Mamidoil-JetOil. Το αρμόδιο δικαστήριο συνεδρίασε σήμερα για την αίτηση pre pack συμφωνίας εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil, με στρατηγικό επενδυτή τη ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Cetracore Energy.

Το σχέδιο προβλέπει την καταβολή 111,5 εκατ. ευρώ από τη Cetracore για την αγορά του συνόλου σχεδόν των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil, καθώς και δέσμευσή της ότι θα απορροφήσει το σύνολο των εργαζομένων στη νέα εταιρεία.

Στη νέα εταιρεία θα περάσουν τόσο οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης όσο και το δίκτυο και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία που υποστήριζαν την εξαγωγική δραστηριότητα της Mamidoil, όπως και το σύνολο των αδειών που είναι απαραίτητες για την άμεση επαναλειτουργία.

Να σημειωθεί ότι υπέρ του σχεδίου τάχθηκε το 65% των πιστωτών αλλά και οι εργαζόμενοι, που προβλέπεται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Επίσης τάχθηκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Total, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκε και το Δημόσιο (ΙΚΑ, Εφορία).

Διαβάστε επίσης: Κλείνει το deal Jet Oil – Cetracore