Το Mega ή τον Alpha θα πάρει ο Ιβάν Σαββίδης;;;

Το Mega ή τον Alpha θα πάρει ο Ιβάν Σαββίδης;;;
«Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο. …» είπε ο Ιβάν Σαββίδης σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Ποιο είναι το κανάλι όμως;; Με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα μπορούσε να είναι το Mega. Πως μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του Mega ο Ιβάν Σαββίδης; Θα πρέπει να «ντιλάρει» με την οικογένεια Μπόμπολα για την εξαγορά της Πήγασος που ελέγχει το 32,7% της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και να κερδίσει τον διαγωνισμό για τα «υπάρχοντα» του ΔΟΛ, στα οποία βρίσκεται και ένα επιπλέον ποσοστό της τάξης του 20%. Με αυτό τον τρόπο αποκτά την πλειοψηφία του Mega και τελειώσαμε. Ως γνωστόν, ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας έχει καταθέσει μία πρόταση που προβλέπει, πέραν της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πήγασος από τον ίδιο, διαγραφή του 50% των δανειακών της υποχρεώσεων.
Όμως είναι εύκολο, μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την ΣΕΚΑΠ που προβλέπει την διαγραφή του προστίμου των 38 εκατομμυρίων ευρώ, να του διαγράψουν και δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ οι τράπεζες; Δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, διότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Αρα είναι πολιτικό το θέμα και όχι οικονομικό. Αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη ιδιοκτήτη του Mega θα γίνει. Είναι όμως σίγουρο ότι θα ζυγίσουν το πολιτικό κόστος. Όμως οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στην πιάτσα αναφέρουν ότι το deal μπορεί να σκάσει από αλλού. Και συγκεκριμένα από την πλευρά του Δημήτρη Κοντομηνά για τον Alpha. Για να δούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ