Μάχη μεγατόνων: Google vs Microsoft

Μάχη μεγατόνων: Google vs Microsoft
Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί επιδίδονται στη μάχη του ανταγωνισμού. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε μια «τρύπα» στο λογισμικό της Microsoft, το οποίο έγινε το «κόκκινο» πανί για τις δύο εταιρείες.

Η Google απεκάλυψε την ύπαρξη μιας «επείγουσας ευπάθειας» στα Windows της Microsoft – δηλαδή μιας «τρύπας» στο λογισμικό που μπορεί να την εκμεταλλευτούν οι χάκερ.

Η Google ενημέρωσε τη Microsoft για την ευπάθεια στις 21 Οκτωβρίου και μόλις προχθές τη δημοσιοποίησε – προκαλώντας εκνευρισμό στη Microsoft.

«Πιστεύουμε στην από κοινού αποκάλυψη ευπαθειών» απάντησε η γνωστή εταιρεία λογισμικού με έδρα το Σιάτλ. «Η σημερινή δημοσιοποίηση θα μπορούσε να θέσει τους πελάτες μας σε κίνδυνο».

Δεν υπάρχει ακόμα τρόπος επιδιόρθωσης του προβλήματος.

Ο «καυγάς» μεταξύ των δύο εταιρειών αντανακλά ένα μεγαλύτερο ζήτημα με το οποίο είναι αντιμέτωπες οι εταιρείες. Ενώ οι κυβερνο-επιθέσεις αυξάνονται, δεν υπάρχει συμφωνία ή καθιερωμένο πρωτόκολλο ως προς το πώς οι εταιρείες και οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέτοιες επιθέσεις.

Ως προς τις παραβιάσεις δεδομένων, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ συμφωνούν στο εξής: τέτοιες παραβιάσεις δεν μπορούν να αποτραπούν. Όμως, υπάρχουν ριζικές διαφωνίες ως προς το τι πρέπει να δημοσιοποιείται και πότε, και σε ποιο βαθμό θα πρέπει οι εταιρείες να συνεργάζονται με κρατικές υπηρεσίες.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, με τα email που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Άντονι Βάινερ και με την υποκλοπή των email που δημοσιοποιούν τα WikiLeaks.

Όποιος κι αν κερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ωμή αλήθεια: ότι οι κυβερνο-επιθέσεις έχουν πλέον αναδειχθεί σε μια από τις κορυφαίες απειλές για το αμερικανικό έθνος, κι ότι οι εταιρείες και η κυβέρνηση χρειάζονται νέα πρωτόκολλα αντίδρασης στην απειλή αυτή.

Πηγή: fortunegreece.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ