Η Σαουδαραβική κυβέρνηση στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό

Η Σαουδαραβική κυβέρνηση στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό
Την στήριξή της στον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε η Σαουδαραβική κυβέρνηση στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στα πλαίσια της εκδήλωσης του 1ου Greek tourism workshop.


Όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων (SCTA) Πρίγκιπα Sultanbin Salmanbin Abdulaziz AlSaud, ο Σαουδάραβας ομόλογος εξέφρασε την ικανοποίησή για την εμβάθυνση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων, μάλιστα εντυπωσιάστηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από το ποσοστό (περίπου 20%) που αντιπροσωπεύουν στο ΑΕΠ τα έσοδα του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η Έλενα Κουντουρά τόνισε, ότι η παρουσία της στο Ριάντ με την ευκαιρία του πρώτου Greek Tourism Workshop αποτελεί απόδειξη της σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας και αναφέρθηκε διεξοδικά στην πραγματοποίηση από τον προσεχή Ιούλιο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ριάντ-Αθήνας με δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Aegean, γεγονός που όπως σημείωσε θα τονώσει ουσιαστικά την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

Προσκάλεσε, επίσης, τον ομόλογό της να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσει το επίπεδο και την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.

Ο ίδιος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και συμφώνησε να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια η κυρία Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα Υπουργό Μεταφορών Abdullahbin Abdulrahman Al-Muqbel ο οποίος την καλωσόρισε στο Ριάντ και αναφέρθηκε με επαινετικά σχόλια στην έως τώρα πορεία της σημειώνοντας ότι παρακολουθεί την σταδιοδρομία της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Σαουδάραβας Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των μεταφορών με χώρες όπως η Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τόνισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στις θαλάσσιες μεταφορές, όπου διαπρέπει η Ελλάδα.

Από την πλευρά της η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη από τη Σαουδαραβική πλευρά της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ριάντ –Αθήνας καθ΄ όλο το έτος, γεγονός που θα συμβάλει στη διατήρηση του δρομολογίου και θα αποτελέσει ευκαιρία για τους επισκέπτες από τη Σαουδική Αραβία να γνωρίσουν την Ελλάδα και να αγαπήσουν τον πολιτισμό της και τη φιλοξενία των κατοίκων της.