Το μεγάλο βήμα της Jumbo στη Ρουμανία - Ποια υπερκαταστήματα εξαγοράζει και από ποιον

Το μεγάλο βήμα της Jumbo στη Ρουμανία - Ποια υπερκαταστήματα εξαγοράζει και από ποιον
Η αποχώρηση της Γερμανικής πολυεθνικής εταιρίας OBI (μέλος του Γερμανικού ομίλου Tengelmann) που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Do It Yourself από τη Ρουμανία

έδωσε την ευκαιρία στον όμιλο Jumbo να αποκτήσει έτοιμες εγκαταστάσεις προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυό του.
Οι Γερμανοί έκλεισαν και τα επτά καταστήματα που λειτουργούσαν στην Ρουμανία από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ η Jumbo είχε επιδείξει ενδιαφέρον από τον Ιούνιο όταν και ανακοινώθηκε επίσημα η αποχώρηση των Γερμανών από τη Ρουμανική αγορά στην οποία είχαν εισέλθει το 2008.
Ήδη η ελληνική εταιρία προχώρησε στην εξαγορά έκτασης 33,4 στρεμμάτων στο Πιτέστι όπου στεγαζόταν υπερκατάστημα της OBI. Το κόστος εξαγοράς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εταιρία που το κατείχε ανήλθε στο ποσό των 5 εκ Ευρώ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αρχικά η Jumbo είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά των 5 εκ των 7 υπερκαταστημάτων που λειτουργούσε η OBI στη Ρουμανία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει προχωρήσει στην απόκτησή τους. Άλλωστε στις 15 Νοεμβρίου άνοιξε το τέταρτό της κατάστημα στην Οραντέα της Ρουμανίας σε χώρο όπου επίσης στεγαζόταν υπερκατάστημα της OBI. Το κατάστημα είναι έκτασης 12.000 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης αναμένεται πέρα από το Πιτέστι όπου αγόραασε τις εγκαταστάσεις της OBI να ανοίξει κατάστημα και στο Πλοέστι όπου επίσης είχε υπερκατάστημα η Γερμανική εταιρία. Το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει η Jumbo για την αγορά καταστημάτων της OBI δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέσο κόστος ανά τετραγωνικό είναι της τάξεως των 700 Ευρώ μέγεθος που κρίνεται ιδιαίτερα λογικό.

ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ