"Λευκός ιππότης" για την On Telecoms

"Λευκός ιππότης" για την On Telecoms
Ένα νέο μεγάλο fund αναμένεται να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας On Telecoms, εφόσον τελικά γίνει δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 106 (η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών).


Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο διάσωσης της προβλέπει κεφαλαιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των χρεών της –περί τα 30 εκατ ευρώ - από τον βασικό της μέτοχο, την Argo Capital Fund.Ετσι ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός της On Telecoms ο οποίος ανέρχεται σήμερα στα 62 εκατ. ευρώ, εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική, θα περιοριστεί σε περίπου 5 εκατ. ευρώ.
Επίσης σχεδιάζεται και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την καταβολή μετρητών ύψους 15 εκατ ευρώ, γεγονός που θα της δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει την λειτουργία της.
Να σημειωθεί ότι η On Telecoms ξεκίνησε την δραστηριοποίηση το 2007, ενώ το 2009 συγχωνεύθηκε με την Vivodi.
Λίγο μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρίας η οποία βρέθηκε σε δυσχερή οικονομική θέση, μη μπορώντας να εξυπηρετήσει τον δανεισμό της.
Η εταιρία πάντως ακόμη και σήμερα διατηρεί περί τους 50.000 συνδρομητές, ενώ για το 2013 οι υποχρεώσεις της ανήλθαν σε 102,9 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα της On Telecoms το 2013 μειώθηκαν κατά 35% σε σχέση με το 2012 (25,8 εκατ. ευρώ έναντι 39,7 εκατ.) ενώ οι ζημιές της ως τελικό αποτέλεσμα την ίδια χρονιά ήταν 21,7 εκατ. ευρώ έναντι επίσης ζημιών 31,9 εκατ. το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ