Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) -Σε καμμία τουριστική πόλη δεν είναι κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

 Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) -Σε καμμία τουριστική πόλη δεν είναι κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
Την άποψη πως η Αθήνα δεν θα καταφέρει να αναπτύξει ένα σύγχρονο τουριστικό προφίλ εάν τα καταστήματα της είναι κλειστά τις Κυριακές εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.


Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Ανδρεάδης υποστήριξε ότι αυτό δεν γίνεται σε καμία ευρωπαϊκή πόλη, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση του στο σχέδιο που προωθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, βάσει του οποίου Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές που θα λειτουργούν πιλοτικά τα καταστήματα τις Κυριακές.
Αναφορικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού, ο κ.Ανδρεάδης τόνισε ότι τα νούμερα για τον τουρισμό την φετινή περίοδο είναι εντυπωσιακά καλά, αναφέροντας πως οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 750 χιλιάδες και ότι πλέον φτάνουμε στα 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες.
«Τα ανοιχτά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι μια δυναμική που δεν πρέπει να ανακοπεί» υποστήριξε ο κ. Ανδρεάδης, τονίζοντας ότι τα μουσεία της χώρας παραμένουν πλέον ανοιχτά όλη την ημέρα με τεράστια επιτυχία, παρά τις αντιδράσεις.