Οι ανανεώσιμες...συζητήσεις των Intrakat - ΔΕΗ και ο Τούρκος... king of Mykonos του Αντώνη Ρέμμου

Οι ανανεώσιμες...συζητήσεις των Intrakat - ΔΕΗ και ο Τούρκος... king of Mykonos του Αντώνη Ρέμμου

Η ίδια πληροφορία αναφέρει και άλλες λεπτομέρειες, τις οποίες επιφυλάσσομαι να αποκαλύψω

Συζητήσεις μεταξύ Ιντρακάτ - ΔΕΗ Ανανεώσιμες ;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στη στήλη, η οποία αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ Ιντρακάτ και ΔΕΗ, κάποιες συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Δεν αναφέρομαι στην κατασκευή του πάρκου στην Κοζάνη που η Ιντρακάτ ανέλαβε για λογαριασμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες το φωτοβολταϊκό, αλλά για άλλου επιπέδου συνεργασία, τις διαπραγματεύσεις της οποίας έχουν επωμιστεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από πλευράς Ιντρακάτ ο Λουκάς Λαζαράκης και από πλευράς ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο Κωνσταντίνος Μαύρος. Η ίδια πληροφορία αναφέρει και άλλες λεπτομέρειες, τις οποίες επιφυλάσσομαι να αποκαλύψω γιατί δεν τις έχω διασταυρώσει, ωστόσο το 80 είναι ένα καλό νούμερο.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι η Ιντρακάτ έχει έργα ΑΠΕ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1,8 GW (με 0,9 GW από αιολικά πάρκα και 0,9 GW από φωτοβολταϊκά πάρκα), η δραστηριοποίηση της στον συγκεκριμένο τομέα περιλαμβάνει επίσης την αδειοδότηση και ανάπτυξη 11 σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, συνολικής ισχύος 0,9 GW. Αναφορικά με μελλοντικά έργα αιολικών πάρκων αναμένει ότι σύντομα θα ολοκληρώσει χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανάπτυξη σταθμών 100 MW. Άλλωστε, η εταιρεία κατασκευάζει ή έχει ήδη θέσει σε λειτουργία πάρκα στη Στερνίζα και στους Αυλούς Βοιωτίας, στο Μουζάκι Καρδίτσας, στο Φραγκάκι της Άνδρου και στο Καστρί Ευβοίας.

The... King of Mykonos και ο Αντώνης Ρέμος

Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα και να πάμε σε κάτι πιο εορταστικό και μουσικό, θα σας μεταφέρω ρεπορτάζ και φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το fpress από την Τουρκία. Πριν λίγες μέρες ο Αντώνης Ρέμος βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τα εγκαίνια του εστιατορίου «Καλημέρα», του γνωστού Τούρκου εστιάτορα με το αλάτι, Νουρσέτ Γκιοκτσέ. Στο prive πάρτι που πραγματοποιήθηκε, ο Αντώνης Ρέμος αποκάλεσε τον Νουρσέτ "King of Mykonos", προφανώς με το χιούμορ που διακρίνει τον Αντώνη.

Ωστόσο κάποιοι παρευρισκόμενοι σχολίασαν πικρόχολα την προσφώνηση του Αντώνη, καθώς αναρωτήθηκαν πώς μπορεί να αποκαλεί King of Mykonos έναν επιχειρηματία που δεν εμφανίστηκε φέτος στο νησί των ανέμων λόγω αναδουλειάς και να μην αναφέρεται στον αδιαμφησβήτητο Βασιλιά της Μυκόνου, Zαννή Φραντζέσκο του Nammos, μέσω του οποίου ο Ρέμος συναντήθηκε καλλιτεχνικά με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του πλανήτη.

Δεν γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής αν και εφόσον έχει εμπλακεί και επιχειρηματικά ο Αντώνης Ρέμος με το "καλημέρα" όπως είχε κυκλοφορήσει, αλλά όπως και να έχει τίμησε τον οικοδεσπότη με τον δέοντα σεβασμό ρίχνοντας και μία βασιλική... ατάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ