Motor Oil: Επενδύσεις σε ΑΠΕ και κυκλική οικονομία

Motor Oil: Επενδύσεις σε ΑΠΕ και κυκλική οικονομία

Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, δίκτυα λιανικής και κυκλική οικονομία/εναλλακτικά καύσιμα προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ ως το 2030.

Η κυκλική οικονομία, δηλαδή η διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων αναδεικνύεται σε στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης του ομίλου της Μότορ Όιλ σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχεδιασμό που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου.

Οι πυλώνες του επιχειρηματικού σχεδίου περιλαμβάνουν ακόμη την ανάπτυξη στις ανανεώσιμες πηγές, τη λιανική (ηλεκτροκίνηση, καύσιμα με χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα) και την κύρια δραστηριότητα της διύλισης και εμπορίας όπου οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν στην ψηφιοποίηση, τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τα πετροχημικά. Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, δίκτυα λιανικής και κυκλική οικονομία/εναλλακτικά καύσιμα προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ ως το 2030.

Το επικαιροποιημένο σχέδιο περιλαμβάνει την επισκόπηση της προόδου ως προς την επίτευξη των τελικών στόχων που έχουν τεθεί για το 2030. Ενδεικτικά στον τομέα των ΑΠΕ είναι σε λειτουργία μονάδες ισχύος 837 μεγαβάτ έναντι στόχου 2 γιγαβάτ για το 2030 ενώ έχουν κατασκευαστεί 1.021 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έναντι στόχου 4.000.

Για το εννεάμηνο η Μότορ Όιλ ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 717 εκατ. ευρώ (-29 %) και λειτουργική κερδοφορία 1,15 δισ. ευρώ (-17%) Οι επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 246 εκατ. ευρώ ενώ το καθαρό χρέος μειώθηκε σημαντικά στο 1,2 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ