Mytilineos: Τιμή-στόχος στα 48 ευρώ από Euroxx - Περιθώρια ανόδου 50%

Mytilineos: Τιμή-στόχος στα 48 ευρώ από Euroxx - Περιθώρια ανόδου 50%

H τρέχουσα τιμή της μετοχής δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την αξία της εταιρείας.

Την κάλυψη της Mytilineos ξεκινά η Euroxx, εκδίδοντας σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 48 ευρώ ανά μετοχή, καθώς οι αναλυτές της χρηματιστηριακής μιλούν για περιθώρια ανόδου 50%.

Η Euroxx εντοπίζει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου στη μετοχή της Mytilineos, έπειτα από την τελευταία διόρθωση.

Όπως επισημαίνει, η Mytilineos είναι ένας παγκόσμιος βιομηχανικός και ενεργειακός παίκτης, που λειτουργεί ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο επιτρέπει σημαντικές συνέργειες μεταξύ των τμημάτων, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Παρά το ράλι από τις αρχές του έτους, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την αξία της εταιρείας.

Άλλωστε, επισημαίνουν ότι μέσω της καθετοποίησης από τα μέταλλα έως την παραγωγή και προσφορά ενέργειας, η Mytilineos έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που καθιστά τις δραστηριότητές της «άτρωτες», επιτρέποντας συνέργειες μεταξύ των τμημάτων για τον μετριασμό των κινδύνων και τη δημιουργία ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη, παρά το ασταθές κλίμα.

Η εισηγμένη είναι σε τροχιά να εμφανίσει κερδοφορία ρεκόρ φέτος, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στο 1 δισ. ευρώ, με εντυπωσιακή ανάπτυξη τόσο στον κλάδο ενέργειας όσο και σε αυτόν των μετάλλων, θέτοντας τη βάση για υψηλότερη κερδοφορία και τα επόμενα χρόνια.

Ο όμιλος προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 90% είναι αναπτυξιακές κεφαλαιακές δαπάνες, ενώ διατηρεί ισχυρή χρηματοοικονομική θέση, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις αποδόσεις για τους μετόχους και προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό ανάπτυξης και εσόδων για τους επενδυτές, τονίζει η Euroxx.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ