Alumil: Στην Παγκρήτια Τράπεζα οι ομολογίες που διαχειριζόταν η DoValue

Alumil: Στην Παγκρήτια Τράπεζα οι ομολογίες που διαχειριζόταν η DoValue

Με την εξέλιξη αυτή θα διευκολυνθεί η πρόσβασή της σε σημαντικές πηγές χρηματοδότησης

Iδιαιτέρως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Alumil την πώληση στην Παγκρήτια Τράπεζα των ομολογιών που διαχειριζόταν η doValue.

H doValue προχώρησε στην ολοκλήρωση τριών νέων συναλλαγών πώλησης δανείων, ενήμερων και μη, στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων του επιχειρησιακού πλάνου των τιτλοποιήσεων που έχει αναλάβει. Η πρώτη συναλλαγή αφορά ενήμερα δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου της εταιρείας Alumil τα οποία μεταβιβάστηκαν στην Παγκρήτια Τράπεζα, έναντι τιμήματος που σύμφωνα με πληροφορίες είναι κοντά στην συνολική απαίτηση, χωρίς δηλαδή ουσιαστικό discount.

Στην ανακοίνωσή της, η Alumil αναφέρει ότι με την εξέλιξη αυτή θα διευκολυνθεί η πρόσβασή της σε σημαντικές πηγές χρηματοδότησης, ενώ αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Όπως είναι γνωστό, συνεχίζει η Alumil, πριν τέσσερα χρόνια προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η κίνηση αυτή, που έγινε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, ήταν ένα απαραίτητο βήμα για τη θωράκιση και την ανάπτυξη της εταιρείας. Η Alumil,προσθέτει ότι συνέχισε να εξυπηρετεί με απόλυτη συνέπεια το σύνολο των δανείων της και έκτοτε καταγράφει δυναμική ανάπτυξη, πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις από ίδιους πόρους.

Ωστόσο, η εκχώρηση, στη συνέχεια, από τις τράπεζες μέρος των ομολογιών σε διαχειριστές δανείων (servicers) δημιούργησε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την Alumil. Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικές χρηματοδοτικές πηγές, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης ή ακόμη και τραπεζικό δανεισμό, έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει την συγκατάθεση όλων των διαχειριστών των δανείων (servicers). Μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε συντονισμό και συμφωνία από πολλά μέρη.

Πλέον, το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί με επιτυχία. Ένα σημαντικό μέρος των εν λόγω δανείων και συγκεκριμένα, οι ομολογίες που διαχειριζόταν η doValue, πωλήθηκαν στην Παγκρήτια Τράπεζα, με την οποία η Alumil εγκαινιάζει μια εγκάρδια και αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Η εξέλιξη αυτή διευκολύνει την πρόσβαση της Alumil, σε νέες χρηματοδοτικές πηγές, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, που θα της επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες επενδύσεις για αναπτυξιακούς σκοπούς. Αποτελεί δε μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωστία και τις θετικές προοπτικές της εταιρείας.

Ήδη η Alumil, υλοποιεί με συνέπεια ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων, άνω των 10 εκατ. ευρώ, σε μια σειρά τομείς, από την έρευνα και την τεχνολογία, μέχρι την επέκταση της δυναμικότητας, την αυτοματοποίηση και την ενεργειακή αναβάθμιση των παραγωγικών της μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ