Lamda Development: Προσδοκά σε ζεστό χρήμα 300 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους

Lamda Development: Προσδοκά σε ζεστό χρήμα 300 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους

Ανεβάζει τον πήχη για τα έσοδα από το Ελληνικό

Επιπλέον έσοδα κατά 300 εκατ. ευρώ αναμένει έως του τέλος του έτους η Lamda Development από το project του Ελληνικού, όπως ανέφερε χθες η διοίκηση του Ομίλου στους αναλυτές.

Μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου ο Όμιλος είχε εισπράξει 366 εκατ.ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 98 εκατ.ευρώ αναγνωρίστηκαν ως συμβασιοποιημένα μεγέθη στα τελικά του αποτελέσματα, οπότε αναμένει να εμφανίσει 230 εκατ.ευρώ περίπου ως λειτουργικά έσοδα στο τέλος της χρήσης.

Συνολικά οι φετινές εισπράξεις από τις πωλήσεις των κατοικιών και τις επιμέρους συμφωνίες με έτερους επενδυτές μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ και αναμένεται να «κλείσουν» έως το τέλος του έτους στα 900 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το οργανικό κόστος επενδύσεων για τις αναπτύξεις στο Ελληνικό στο β’ εξάμηνο της χρονιάς υπολογίζεται χονδρικά στα 100 εκατ. ευρώ. Πέραν του χρονισμού, ο όμιλος έχει αναγνωρίσει ότι σημαντικά έργα θα κοστίσουν ακριβότερα του αρχικού σχεδιασμού.

Από τις τρείς υπόλοιπες οικιστικές περιοχές που ήταν και οι πρώτες που βγήκαν στην αγορά (Riviera Tower με 171 κατοικίες, Cove Residences με 115 κατοικίες και Cove Villas με τα 28 οικόπεδα) η συνολική αξία των πωλήσεων εκτιμάται στα 1,118 δισ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη πουληθεί το σύνολο των κατοικιών με μόλις 22 μονάδες να είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Ήδη, οι συνολικές εισπράξεις από όλες τις οικιστικές αναπτύξεις αντιστοιχούν σε 311 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα, με την επόμενη, δεύτερη κατασκευαστική φάση για τον Πύργο Κατοικιών που αποτελεί και το επόμενο μεγάλο κατασκευαστικό ορόσημο, θα «ξεκλειδώσουν» επιπλέον εισπράξεις 90 εκατ. ευρώ πριν το τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ