Θεσσαλονίκη: Στη Γερμανία εκδίδεται 37χρονος που καταζητείται για διεθνή απάτη με κρυπτονομίσματα

Θεσσαλονίκη: Στη Γερμανία εκδίδεται 37χρονος που καταζητείται για διεθνή απάτη με κρυπτονομίσματα

Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών διωκτικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο περιγράφεται ως ηγετικό μέλος ενός εγκληματικού δικτύου

«Πράσινο φως» στην έκδοση 37χρονου αλλοδαπού στη Γερμανία, όπου καταζητείται για διεθνή απάτη με κρυπτονομίσματα, άναψε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για υπήκοο Ισραήλ, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 24 Αυγούστου στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία», καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Λάρνακα της Κύπρου.

Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών διωκτικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο περιγράφεται ως ηγετικό μέλος ενός εγκληματικού δικτύου, το οποίο εξαπάτησε Γερμανούς και άλλους πολίτες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, με το ύψος της απάτης να υπολογίζεται σε άνω των 1,4 εκατ. ευρώ.

Μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μέλη του δικτύου παρότρυναν τα ανυποψίαστα θύματα να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορα χρηματοπιστωτικά μέσα, υποσχόμενα μεγάλη κέρδη, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Κατά την ίδια ανακοίνωση, τα κεφάλαια που μεταβιβάζονταν, κατανέμονταν σε ένα πολύπλοκο δίκτυο ξεπλύματος χρημάτων που λειτουργούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο εκζητούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, τονίζοντας ότι δεν είναι το πρόσωπο που καταζητούν οι Γερμανοί. «Τη ζημιά που έχει πάθει η οικογένειά μου δεν θα την ξεπεράσουμε σύντομα», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο 37χρονος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ο οποίος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση προκειμένου να κριθεί από τον Άρειο Πάγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ