Ρουβίκωνας: Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του Jumbo μετά τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις

Ρουβίκωνας: Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του Jumbo μετά τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις

H αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» επιτέθηκε στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας παιχνιδιών μετά τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών.

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του Jumbo εξαπέλυσε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη της αλυσίδας, Απόστολου Βακάκη.

H επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές συνθήκες που κατήγγειλαν οι υπάλληλοι του Jumbo, οι οποίοι κατήγγειλαν πως εργάζονται 7ήμερο και 12 ώρες.

Η καταγγελία

Πριν από μερικές ημέρες ο Σύλλογος Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε προχωρήσει σε καταγγελία σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στον όμιλο της Jumbo, γεγονός που προκάλεσε την οργή των χρηστών των social media.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών επικύρωσε έναν 26σελιδο εσωτερικό κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να μετακινεί οποιονδήποτε εργαζόμενο σε άλλο τμήμα ή κατάστημά της ανά την επικράτεια, να καθορίζει “ωράρια-λάστιχα” αλλά και να χορηγεί τμηματικά άδειες “καταπώς βολεύει την εργοδοσία”.

“Η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο ‘στον παραβάτη – εργαζόμενο’ αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του” και “να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ