Υπολογίστε μόνοι σας τα νέα τέλη κυκλοφορίας - Το εργαλείο που καλύπτει όλα τα οχήματα

Είτε αποκτήσετε ΙΧ μετά την 1/1/2021 είτε έχετε ήδη αυτοκίνητο στην κατοχή σας -καινούργιο ή 10ετίας- το εργαλείο του fpress.gr σας υπολογίζει αυτόματα τα τέλη με ένα κλικ

Υπολογίστε μόνοι σας τα νέα τέλη κυκλοφορίας - Το εργαλείο που καλύπτει όλα τα οχήματα

Αποκτήσατε αυτοκίνητο μετά την 01/11/2010; Τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους ρύπους που εκπέμπει το όχημά σας. Συμπληρώστε λοιπόν το νούμερο που αναγράφεται στην άδεια και θα δείτε αμέσως τον λογαριασμό. Προσοχή όμως, αν σκέφτεστε να αποκτήσετε ΙΧ μετά την 1/1/2021, θα πρέπει να επιλέξετε την καινούργια κλίμακα που δημιουργείται. Το fpress.gr έκανε τις απαιτούμενες προσαρμογές και σας επιτρέπει να κάνετε τους υπολογισμούς σας 

Ουσιαστικά, από 01/01/2021 έχουμε τρεις "γενιές" αυτοκινήτων

1. Αυτά που κυκλοφόρησαν έως το τέλος Οκτωβρίου του 2010 και τα οποία πληρώνουν τέλη με βάση τον κυβισμό. Αυτά υφίστανται και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις.

2. Αυτά που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου του 2010 έως και το τέλος του 2021. Σε αυτά τα ΙΧ, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση το παλαιό σύστημα υπολογισμού των εκπομπών ρύπων.

3. Αυτά που κυκλοφορούν από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά. Θα χρησιμοποιηθεί καινούργια κλίμακα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας αλλά και το νέο πρότυπο υπολογισμού των ρύπων, γνωστό και ως Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (Worldwide Light Test Procedure)

Ιδού λοιπόν το εργαλείο που καλύπτει όλες τις περιπτώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ