Eurobank: Η θυγατρική στη Σερβία ολοκλήρωσε τηναπορρόφηση της Direktna

Eurobank: Η θυγατρική στη Σερβία ολοκλήρωσε τηναπορρόφηση της Direktna

Η Eurobank a.d. Beograd θα διανείμει στον Όμιλο Eurobank μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου ποσό τάξης €232 εκ.

Σε συνέχεια της από 1ης Ιουλίου 2021 σχετικής ανακοίνωσης, η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings), ανακοινώνει ότι σε συνέχεια λήψης των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, η συγχώνευση της Direktna με τη θυγατρική της Eurobank στη Σερβία, Eurobank a.d. Beograd («Eurobank Serbia») (η «Συναλλαγή»), με απορρόφηση της Direktna από τη Eurobank Serbia, έχει ολοκληρωθεί.

Η ενοποιημένη τράπεζα («Eurobank Direktna»), στην οποία η Eurobank ελέγχει το 70%, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και με μερίδιο αγοράς 6,5% κατατάσσεται στην έβδομη θέση βάσει συνολικών δανείων.

Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, η Eurobank a.d. Beograd θα διανείμει στον Όμιλο Eurobank μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου ποσό τάξης €232 εκ.

H Συναλλαγή συνάδει με τη στρατηγική της Eurobank για περαιτέρω επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της και τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους μετόχους της μέσω στοχευμένων εξαγορών και φιλικών συγχωνεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ