Μεγάλο ενδιαφέρον για το project Galaxy της Alpha Bank

Μεγάλο ενδιαφέρον για το project Galaxy της Alpha Bank

Περισσότερες από πέντε είναι οι μη δεσμευτικές προσφορές που έλαβε η Alpha Bank για το project Galaxy, που αφορά στην πώληση της Cepal και την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ύψους 10 δισ. ευρώ.

Ο κατάλογος των ενδιαφερομένων περιλαμβάνει μεγάλα επενδυτικά funds, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Τις επόμενες ημέρες η τράπεζα θα καταλήξει στη shortlist με τους ενδιαφερόμενους που θα κληθούν να προσέλθουν στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων. Ορόσημο αποτελεί το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας Cepal, ενώ και η πιστοληπτική αξιολόγηση του Galaxy, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υποβολή αιτήματος υπαγωγής στο Πρόγραμμα Προστασίας Στοιχείων Ενεργητικού «Ηρακλής».

Σχετικά με την Cepal η Alpha Bank προχωρά στη διαδικασία για την απόκτηση του 60% που ελέγχεται σήμερα από την Centerbridge. Στο επόμενο στάδιο η τράπεζα θα αναζητήσει αγοραστή για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Cepal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ