Στο 6% βλέπει την ύφεση ο Γ. Στουρνάρας - Ζητεί bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια

Στο 6% βλέπει την ύφεση ο Γ. Στουρνάρας - Ζητεί bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια

Η συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6% αποτελεί το βασικό σενάριο για την Τράπεζα της Ελλάδος δήλωσε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας, που τάχθηκε υπέρ μιας bad bank για την ταχύτερη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μιλώντας στην επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως τα σενάρια της κεντρικής τράπεζας εξετάζουν ύφεση που κυμαίνεται από 4,5% έως 9,5%, ενώ για το 2021 προβλέπεται ανάκαμψη με το ΑΕΠ να «ψηλώνει» κατά 5,5%.

Απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής, στο πλαίσιο ακρόασης ενόψει της ανανέωσης της θητείας του στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Γ. Στουρνάρας τόνισε πως ρόλο-κλειδί θα παίξει ο τουρισμός, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε πως προχωρά με δυσκολίες. Εξήγησε πως η πανδημία επηρεάζει το εγχείρημα, ενώ σημείωσε πως το πρόγραμμα καλύπτει 32 δισ. από τα 70 δισ. των «κόκκινων» δανείων. Με αυτά τα δεδομένα ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως η ταχύτερη αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μπορεί να γίνει μόνο μέσω μίας bad bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ