Ζημιές 1,9 δισ. ευρώ για την Deutsche Bank

Ζημιές 1,9 δισ. ευρώ για την Deutsche Bank
Καθαρές ζημιές 1,9 δισ. ευρώ κατέγραψε η Deutsche Bank στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς το κόστος νομικής διευθέτησης παλαιών αδικημάτων της ήταν μεγαλύτερο από τα αυξημένα έσοδα που είχε από τις αγοραπωλησίες ομολόγων.

Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ήταν κατώτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα σημείωνε καθαρές ζημιές 1,16 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα αύξησε τα διαθέσιμά της για δικαστικές εκκρεμότητες στα 7,6 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο, καθώς σχημάτισε μεγαλύτερες προβλέψεις για διακανονισμούς κατηγοριών, όπως για την πώληση τοξικών στεγαστικών δανείων και για εικονικές συναλλαγές χαρτοφυλακίου στη Ρωσία.

Τα έσοδα της Deutsche από συναλλαγές σε ομόλογα αυξήθηκαν 11%, ενισχυμένα από την άνοδο των συναλλαγών σε προϊόντα επιτοκίων, εμπορεύματα και συνάλλαγμα (FICC), καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, έχασε μερίδιο αγοράς έναντι των τραπεζών της Wall Street, ορισμένες από τις οποίες υπερδιπλασίασαν τα έσοδα από ομόλογα, εν μέρει λόγω της συρρίκνωσης της επενδυτικής της τράπεζας, με τη μείωση των προσφερόμενων προϊόντων και τη διακοπή των δεσμών με χιλιάδες πελατών της. Ενώ το 2013 η Deutsche κατετάγη στην τρίτη θέση παγκοσμίως για συναλλαγές FICC, υποχώρησε στην έκτη θέση στα μέσα του 2016, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ