Τράπεζες: Αργία έξι ημερών – Πώς επηρεάζονται πληρωμές και συναλλαγές

Τράπεζες: Αργία έξι ημερών – Πώς επηρεάζονται πληρωμές και συναλλαγές

Αναλυτικά τι θα συμβεί με τις συναλλαγές

Τροποποιήσεις στις συναλλαγές που θα πραγματοποιούν οι τράπεζες φέρνει η αργία του Πάσχα, αλλά και η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα λόγω της γιορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη 7 Μαΐου, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα θα καταχωρούνται την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Όπως προκύπτει δεν επηρεάζεται η καταβολή του δώρου Πάσχα, καθώς η ημερομηνία καταβολής του εκ του νόμου ορίζεται η Τετάρτη 1η Μαΐου.

Μάλιστα ήδη κάποιες τράπεζες έχουν στείλει μηνύματα στους πελάτες τους στα οποία τους ενημερώνουν ότι λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Ακόμα σημειώνεται ότι για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί κλειστό θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ