Η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί αλλά θα αποφύγει την ύφεση - Τι προβλέπουν οι μεγάλες τραπέζες

Η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί αλλά θα αποφύγει την ύφεση - Τι προβλέπουν οι μεγάλες τραπέζες

Προβλέπεται να αναπτυχθεί 2,9% φέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters,  και να επιβραδυνθεί στο 2,6%  το επόμενο έτος

Μερικές από τις μεγάλες τράπεζες στον κόσμο αναμένουν περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το 2024, πιεσμένη από τα αυξημένα επιτόκια, τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας και την επιβράδυνση στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Η παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί 2,9% φέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, με την ανάπτυξη του επόμενου έτους να επιβραδύνεται στο 2,6%.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποφύγει την ύφεση, αλλά έχουν επισημάνει τις πιθανότητες «ήπιων υφέσεων» στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μια ήπια "προσγείωση" για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ακόμα στα χαρτιά, αν και η αβεβαιότητα γύρω από τη νομισματική πορεία σύσφιξης της Federal Reserve θολώνει τις προοπτικές. Η ανάπτυξη της Κίνας φαίνεται να αποδυναμώνεται, η οποία επιδεινώνεται από τις εταιρείες που αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς παραγωγής με χαμηλό κόστος.

Οι προβλέψεις των μεγάλων παγκόσμιων τραπεζών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ