Optima Βank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο – Αύξηση 65% στις καταθέσεις

Optima Βank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο – Αύξηση 65% στις καταθέσεις

Ορόσημο για την τράπεζα το γ' τρίμηνο με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ

Ισχυρή επίδοση σημείωσε η Optima Bank στο εννεάμηνο, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα €73,6 εκατ. έναντι €26,8 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου έτους και €42,9 εκατ. για ολόκληρο το 2022, όλα σε εξομαλυμένη βάση. Η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) για το εννεάμηνο ανέρχεται σε 24,9%

Τα εξομαλυμένα καθαρά κέρδη 3ου τριμήνου ανήλθαν σε €29,7 εκατ. με απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) 26,6%.

Τα δανειακά υπόλοιπα αυξήθηκαν το 2023 κατά €543 εκατ., υπερβαίνοντας τα €2,2 δισ. +32% από την αρχή του έτους. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022 η αύξηση είναι €826 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 59%. Το 2023 έχουν ήδη εκταμιευθεί δάνεια ύψους €1,5 δισ. περισσότερα από το σύνολο του 2022,. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα € 3,1 δισ., με αύξηση 65% σε ετήσια βάση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα οικονομικά της αποτελέσματα, η τράπεζα εμφάνισε ισχυρή ρευστότητα με δείκτη δανείων προς καταθέσεις 71%, δείκτη κάλυψης ρευστότητας (LCR) 226% και δείκτη καθαρής σταθερής χρηματοδότησης (NSFR) 130%.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο πρόεδρος της Optima bank, κ. Γεώργιος Τανισκίδης, σημείωσε σχετικά: «Ανακοινώνουμε με υπερηφάνεια σήμερα τα οικονομικά μας αποτελέσματα, τα οποία αποτελούν αναγνώριση της στρατηγικής μας και της αφοσίωσής μας στον πελάτη, στη διαφορετική τραπεζική προσέγγιση και στη χρηστή εταιρική διαχείριση. Στο ξεκίνημα της Optima bank ονειρευόμασταν, μεταξύ άλλων, την επιτυχία, σήμερα πιστεύουμε ότι τη βιώνουμε και δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτή, πάντα με τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας. Στόχος μας η διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023 που θα φτάσει κατ’ ελάχιστο το 30% των κερδών της χρονιάς.»

Ο CEO της Optima bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, δήλωσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου που ανακοινώσαμε σήμερα, αποδεικνύουν ότι η τράπεζά μας, είναι μια τράπεζα ισχυρή, με δυναμική και εξαιρετικές προοπτικές. Και αυτό το 3μηνο καταφέραμε να σημειώσουμε άριστες αποδόσεις σε όλους τους δείκτες μας – καταθέσεις, δάνεια, κέρδη – ενισχύοντας περαιτέρω τις βάσεις για τη μελλοντική μας ανάπτυξη. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να αποτελούμε τράπεζα αναφοράς στην ελληνική αγορά, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ