Αποχωρεί από την Eurobank ο Α. Αθανασόπουλος – Aναλαμβάνει CEO στην Olympia

Αποχωρεί από την Eurobank ο Α. Αθανασόπουλος – Aναλαμβάνει CEO στην Olympia

Ο Ιάκωβος Γιαννακλής είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαταστάτης του 

Τα ηνία στον όμιλο Olympia αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος αποχωρεί από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλoς της Eurobank.

Ο κ. Αθανασόπουλος στέλεχος με μεγάλη εμπειρία τόσο στον τραπεζικό χώρο όσο και στον χώρο του retail (έχει διατελέσει επί χρόνια CEO της Κωτσόβολος) θα αναλάβει καθήκοντα CEO στον όμιλο του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού από την 2η Ιανουαρίου 2024.

Η θέση του στην Eurobank, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα καλυφθεί από τον Ιάκωβο Γιαννακλή, ο οποίος επί σειρά ετών εργαζόταν στη Eurobank και από τον Αύγουστο του 2023 μετακινήθηκε σε πιστωτικό ίδρυμα στα Αραβικά Εμιράτα.

Ο κ. Ι. Γιαννακλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος. Το 1994 εντάχθηκε στην Eurobank, αρχικά ως στέλεχος του Δικτύου Καταστημάτων, και μετέπειτα ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση του Δικτύου. Έχει διατελέσει Επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης και Ανάπτυξης Πελατείας (2004-2009). Από το 2009 διετέλεσε Επικεφαλής Τομέα στο Δίκτυο Καταστημάτων και Επικεφαλής Τομέα Εμπορικής Ανάπτυξης Δικτύου Καταστημάτων, ενώ το 2014 ανέλαβε Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου Καταστημάτων. To 2016 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Retail Banking.

Είναι κάτοχος πτυχίου Business Administration από το City University of Seattle και κάτοχος Μεταπτυχιακού (MBA) από το University of Indianapolis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ