JPMorgan : Η Chase απαγορεύει τις συναλλαγές κρυπτογράφησης λόγω αύξησης των απατών

JPMorgan : Η Chase απαγορεύει τις συναλλαγές κρυπτογράφησης λόγω αύξησης των απατών

Η Chase περιόρισε την πρόσβαση των πελατών στα κρυπτονομίσματα εν μέσω μακροχρόνιων ανησυχιών σχετικά με τη χρήση του σε διαδικτυακές απάτες που διαχειρίζονται εγκληματίες

Η βρετανική τράπεζα λιανικής Chase της JPMorgan θα απαγορεύσει τις συναλλαγές κρυπτογράφησης που πραγματοποιούνται από πελάτες από τις 16 Οκτωβρίου λόγω αύξησης της απάτης και των απατών, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

"Έχουμε δει μια αύξηση στον αριθμό των απατών κρυπτογράφησης που στοχεύουν καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, επομένως λάβαμε την απόφαση να αποτρέψουμε την αγορά περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης σε μια χρεωστική κάρτα Chase ή μεταφέροντας χρήματα σε έναν ιστότοπο κρυπτογράφησης από έναν λογαριασμό Chase", είπε ο εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η Chase έγινε ο πιο πρόσφατη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο που περιόρισε την πρόσβαση των πελατών στα κρυπτονομίσματα εν μέσω μακροχρόνιων ανησυχιών σχετικά με τη χρήση του σε διαδικτυακές απάτες που διαχειρίζονται εγκληματίες.

Η JPMorgan έχει προσελκύσει περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια πελάτες στην λιανική της τράπεζα Chase από τότε που κυκλοφόρησε την υπηρεσία που βασίζεται σε εφαρμογές για κινητά στη Βρετανία πριν από δύο χρόνια και σχεδιάζει να αναπτύξει την καταναλωτική τράπεζα σε άλλες διεθνείς αγορές με την πάροδο του χρόνου.

Η Chase ενημέρωσε τους πελάτες της για την προγραμματισμένη αλλαγή πολιτικής της μέσω email το πρωί της Τρίτης, επιβεβαίωσε η τράπεζα.

Τον Μάρτιο, η NatWest επέβαλε νέα όρια στο ημερήσιο και μηνιαίο ποσό που μπορούν να στείλουν οι πελάτες σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, επιδιώκοντας να προστατεύσει τους καταναλωτές από «κρυπτοεγκληματίες».

Η Santander της Ισπανίας ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα αποκλείσει τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου από το να στέλνουν πληρωμές σε πραγματικό χρόνο σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης ως μέρος των μέτρων για την προστασία των πελατών από απάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ