Optima Bank: Διοίκηση και προσωπικό δεν αγόρασαν με έκπτωση 10% όλες τις μετοχές που τους διατέθηκαν

Optima Bank: Διοίκηση και προσωπικό δεν αγόρασαν με έκπτωση 10% όλες τις μετοχές που τους διατέθηκαν

Προέκυψαν 549.973 αδιάθετες μετοχές, οι οποίες προσαυξάνουν τον αριθμό των νέων μετοχών προς διάθεση μέσω της IPO

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε στην αγορά το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, το προσωπικό και οι συνεργάτες, δεν κάλυψαν τις προ διάθεση μετοχές που τους προσέφερε η τράπεζα και μάλιστα με έκπτωση 10%. Την ίδια ώρα που όπως διαβάζουμε σήμερα, το ευρύ κοινό από χθες είχε καλύψει το σύνολο της αύξησης 1,5 φορές.

Η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία λαμβάνει χώρα παράλληλα με την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO), η η Optima Bank έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της παράλληλης διάθεσης νέων μετοχών σε συγκεκριμένα πρόσωπα και από τα οποία προκύπτει ότι ενώ η διοίκηση της τράπεζας είχε αποφασίσει να διαθέσει έως 1.050.000 νέες μετοχές σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, αγοράστηκαν περίπου 500.000 μετοχές.

Η κατανομή ανά κατηγορία δικαιούχων διαμορφώθηκε εντέλει ως εξής:

  • 60.243 Νέες Μετοχές σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας,
  • 411.084 Νέες Μετοχές στο Προσωπικό,
  • 28.700 Νέες Μετοχές σε Συνεργάτες.

Συνεπώς, προέκυψαν 549.973 αδιάθετες μετοχές, οι οποίες προσαυξάνουν τον αριθμό των νέων μετοχών προς διάθεση μέσω της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς.

Κατόπιν αυτού, ο συνολικός αριθμός των νέων μετοχών που θα διατεθούν μέσω της IPO διαμορφώνεται σε έως 20.499.973.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διαδικασία ολοκληρώνει την Παρασκευή, με το εύρος της τιμής διάθεσης να φθάνει στα 7,2 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ