Τα hedge funds γίνονται πιο προσεκτικά με τα κρυπτονομίσματα μετά την αναταραχή

Τα hedge funds γίνονται πιο προσεκτικά με τα κρυπτονομίσματα μετά την αναταραχή

Συνολικά, 59 hedge funds ερευνήθηκαν, τα οποία επέβλεψαν συνολικά περιουσιακά στοιχεία 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων 

 

Τα παγκόσμια hedge funds που δεν ειδικεύονται σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης έχουν καταστραφεί από την πρόσφατη αναταραχή που επικράτησε και αυτό οδήγησε σε έξοδο από τον κλάδο, σύμφωνα με έρευνα την Τρίτη.

Το ποσοστό των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου που επενδύουν σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία έχει μειωθεί στο 29% φέτος από 37% το 2022, σύμφωνα με την έκθεση της PwC, της CoinShares και της Ένωσης Εναλλακτικής Διαχείρισης Επενδύσεων (AIMA).

Το ένα τέταρτο όσων έχουν επενδύσει αυτήν τη στιγμή δήλωσαν ότι η αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με τη ρύθμιση του κλάδου στις ΗΠΑ μπορεί να τους οδηγήσει να επανεξετάσουν εντελώς την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, πρόσθεσε.

Τα γεγονότα της περσινής αγοράς επηρέασαν τις επενδυτικές αποφάσεις για πάνω από το 70% των hedge funds που επενδύθηκαν σε κρυπτογράφηση. Συνολικά, 59 hedge funds ερευνήθηκαν, τα οποία επέβλεψαν συνολικά περιουσιακά στοιχεία 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει η έκθεση.

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης κλονίστηκε πέρυσι από μια σειρά χρεοκοπιών σε μεγάλες εταιρείες κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου ανταλλακτηρίου FTX των ΗΠΑ. Οι επενδυτές έμειναν με μεγάλες απώλειες καθώς οι συμβολικές τιμές κατρακύλησαν και διάφορες εταιρείες πάγωσαν τις αναλήψεις πελατών.


Ενώ η τιμή του bitcoin έχει ανακάμψει σταθερά φέτος, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εντείνει τη δράση ενάντια σε μια κουλτούρα μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

«Ο χώρος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χρειάστηκε να υπολογίσει τις ελλείψεις στις θεμελιώδεις λειτουργίες του, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κινδύνου, καθώς και καταγγελίες για εταιρικές παραβάσεις», δήλωσε στην έκθεση ο διευθύνων σύμβουλος της AIMA, Τζακ Ίνγκλις.


Τα παραδοσιακά αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου που απέφευγαν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα ανέφεραν ότι οι αποτρεπτικοί παράγοντες περιελάμβαναν τον κίνδυνο φήμης, την έλλειψη σαφής καθοδήγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και τις φορολογικές αρχές και αναξιόπιστα δεδομένα.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που δεν χρησιμοποιούν ακόμη κρυπτογράφηση δήλωσαν ότι θα περιμένουν περαιτέρω ενημερώσεις που θα το ρυθμίζουν, ανέφερε η έκθεση.

Τα hedge funds που επενδύουν σε κρυπτογράφηση χρησιμοποιούν κυρίως bitcoin ή ether. Οι στρατηγικές αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου που επενδύουν σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία περιελάμβαναν πολλαπλές στρατηγικές (41%), συστηματικές (29%), μακροοικονομικές (12%) και μετοχές (12%).

Σχεδόν τα μισά hedge funds που διαπραγματεύονταν ήδη κρυπτογράφηση δήλωσαν ότι θα έβαζαν περισσότερα χρήματα, αλλά αυτά τα κρυπτονομίσματα αντιστοιχούσαν μόνο στο 2% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ