Γουχάν: Η πόλη της Κίνας που έγινε γνωστή από την πανδημία θέλει να γίνει "η κοιλάδα των δορυφόρων"

Γουχάν: Η πόλη της Κίνας που έγινε γνωστή από την πανδημία θέλει να γίνει "η κοιλάδα των δορυφόρων"

Και επενδύει δισεκατομμύρια στο διαστημικό τομέα.

Η Wuhan (Γουχάν) της Κίνας έγινε παγκοσμίως γνωστή με την πανδημία, ωστόσο θέλει να αλλάξει αυτήν την αρνητική φήμη, δεσμεύοντας 100 δισεκατομμύρια γουάν (€14.1 δισεκατομμύρια) για τη διαστημική βιομηχανία μέχρι το 2025, για να γίνει “η κοιλάδα των δορυφόρων”.

Η πόλη προσφέρει οικονομικά κίνητρα έως και 50 εκατομμυρίων γουάν (€7 εκατομμύρια) σε εταιρίες για projects που σχετίζονται με την κατασκευή δορυφόρων, πυραύλων και διαστημικών σκαφών.

Τα σχέδια της Wuhan συμβαδίζουν με αυτά της Κίνας η οποία θέλει να γίνει η κυρίαρχη διαστημική δύναμη μέχρι το 2030. Η Κίνα οραματίζεται τεράστιους αστερισμούς δορυφόρων που θα προσφέρουν υπηρεσίες από υψηλής ταχύτητας internet για αεροσκάφη μέχρι ανίχνευση εμπορευμάτων.

Αν μία εταιρία χρησιμοποιήσει τοπικά προϊόντα της Wuhan σε ποσοστό άνω του 10% της παραγωγής της σε δορυφόρους και σκάφη θα λάβει οικονομικά κίνητρα έως 15 εκατομμύρια γουάν (€2 εκατομμύρια). Αν ξεπεράσει το 30% τότε θα λάβει 50 εκατομμύρια γουάν.

Η τεχνολογικά ανεπτυγμένη πόλη της Shenzhen ήδη προσφέρει 300 εκατομμύρια γουάν ως κίνητρο για κάθε project σχετικό με το διαστημικό τομέα, ενώ η Κίνα κατασκευάζει ήδη το πέμπτο διαστημοδρόμιο της στην Ningbo της επαρχίας Zhejiang.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ