Εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση του το Starship του Έλον Μασκ - Ζημιά ύψους 3 δισ. δολαρίων (vid)

Εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση του το Starship του Έλον Μασκ - Ζημιά ύψους 3 δισ. δολαρίων (vid)

Εξερράγει λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του στον αέρα, ο διαστημικός πύραυλος Starship του Έλον Μασκ (Elon Musk). 

Πρόκειται για διώροφο διαστημικό πύραυλο αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ύψος μεγαλύτερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας στα 120 μέτρα, επρόκειτο αρχικά να εκτοξευθεί από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, στη διάρκεια ενός δίωρου χρονοδιαγράμματος δυνητικών εκτοξεύσεων που ξεκίνησε στις 8.00 π.μ. (15:00 ώρα Ελλάδας).

Όμως η εδρεύουσα στην Καλιφόρνια διαστημική εταιρία ανακοίνωσε σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση τα τελευταία λεπτά της αντίστροφης μέτρησης πως αναβάλλει την προσπάθεια πτήσης για τουλάχιστον 48 ώρες, επικαλούμενη ένα θέμα συμπίεσης στον κάτω όροφο του βοηθητικού πυραύλου προώθησης.

Μάχη «γιγάντων» για τα δεδομένα του Twitter - Έλον Μασκ: Ήρθε η ώρα για μήνυση κατά της Microsoft

Η εκτόξευση του οχήματος στο διάστημα για πρώτη φορά θα ήταν ένα ορόσημο για τις φιλοδοξίες της SpaceX να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη και τελικά στον Άρη -- τουλάχιστον αρχικά ως μέρος του προγράμματος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA, Artemis.

Σημειώνεται ότι, αρχικά η εκτόξευση του Starship είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, αλλά αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Δείτε το βίντεο από την εκτόξευση και έκρηξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ