Μάχη «γιγάντων» για τα δεδομένα του Twitter - Έλον Μασκ: Ήρθε η ώρα για μήνυση κατά της Microsoft

Μάχη «γιγάντων» για τα δεδομένα του Twitter - Έλον Μασκ: Ήρθε η ώρα για μήνυση κατά της Microsoft

Έτοιμος να κινηθεί νομικά κατά της Microsoft ο εκκεντρικός μεγιστάνας.

«Εκπαιδεύτηκαν χρησιμοποιώντας παράνομα τα δεδομένα του Twitter. Ώρα για μήνυση», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα ο Έλον Μασκ, ο οποίος κατηγορεί την Microsoft για χρήση δεδομένων του Twitter χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με το BBC, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Microsoft πως από την Τρίτη 25 Απριλίου, η διαφημιστική της πλατφόρμα δεν θα υποστηρίζει πια το Twitter. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές διαφημίσεων δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Twitter μέσω του εργαλείου διαχείρισης της Microsoft.

«Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα», δήλωσε η Microsoft.

Σε άλλη ανάρτηση, σε συζήτηση για τα δεδομένα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ο Μασκ δήλωσε ότι είναι «ανοιχτός σε ιδέες».

«Αλλά το να ξηλώσουμε τη βάση δεδομένων του Twitter, να την απονομισματοποιήσουμε (αφαιρώντας τις διαφημίσεις) και στη συνέχεια να πουλήσουμε τα δεδομένα μας σε άλλους, δεν είναι μια κερδοφόρος λύση», σημείωσε.

Τον Φεβρουάριο, το Twitter άρχισε να χρεώνει για τα δεδομένα που συλλέγει από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, με ένα βασικό πακέτο να ξεκινά από 100 δολάρια τον μήνα. Τα δεδομένα επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν κάθε πτυχή της παρουσίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ