Μητσοτάκης (Βρυξέλλες): Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Μητσοτάκης (Βρυξέλλες): Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

«Fake news τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού» - Συζητήσεις με Τζ. Μελόνι για την επανεκκίνηση των ελληνικών σιδηροδρόμων - «Ρωτήστε τον Ανδρουλάκη τι εννοούσε», απάντησε για τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, εφόσον ο λαός εκλέξει μια σταθερή κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε περιβάλλον αύξησης επιτοκίων. Στην Ελλάδα τα επιτόκια δεν καθορίζονται από την ΤτΕ αλλά από την ΕΚΤ. Η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό. Αυτή τη στιγμή εφόσον η χώρα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, θα μπορεί να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023» είπε ο πρωθυπουργός.

Fake news τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού

Ερωτηθείς για την επιμονή της αντιπολίτευσης ότι το νερό ιδιωτικοποιείται, ο πρωθυπουργός είπε: «Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού το οποίο ήταν είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον δρόμο προς τις εκλογές σε ένα περιβάλλον fake news. Δεν έχει τίποτα να κάνει με μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού την οποία επί της αρχής απορρίπτω».

Πρόσκληση σε Μελόνι και συζητήσεις για μεταναστευτικό και επανεκκίνηση ελληνικών σιδηροδρόμων

Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι προσκάλεσα την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι «να επισκεφτεί πριν από τις εκλογές την Αθήνα για να συζητήσουμε όλη την κοινή ατζέντα. Αποδέχτηκε την πρόταση. Σε αυτή θα εξειδικεύσουμε τις προτάσεις για τους δημοσιονομικούς κανόνες, θα συζητήσουμε τις προκλήσεις του μεταναστευτικού γιατί και η Ιταλία είναι στην πρώτη γραμμή και θύμα των διακινητών που εργαλειοποιουν ανθρώπινες ζωές.

Επίσης, θα συζητήσουμε τον τρόπο που η ιταλική κυβέρνηση μέσω της Trenitalia θα μπορεί να υποστηρίξει με πιο ενεργό και ουσιαστικό τρόπο την επανεκκίνηση των ελληνικών σιδηροδρόμων. Η εταιρία θα επενδύσει σε καλύτερα τρένα και εμείς θα επενδύσουμε επένδυση στο δίκτυο».

Για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς για μετεκλογικές συνεργασίες και σε σχέση με τη δήλωση Ανδρουλάκη είπε: Πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη. Χρειάζεται σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, αυτό απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία στην κοινωνια και για αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, να ρωτήσετε άλλους τι ακριβώς εννοούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ