Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αυξήσεις στις συντάξεις από 01/01/2023 όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσουν το 7,5%

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αυξήσεις στις συντάξεις από 01/01/2023 όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσουν το 7,5%

Από τη Σύνοδο Κορυφής στο Βερολίνο.

«Οι αυξήσεις στις συντάξεις όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσουν το 7,5% από 01/01/2023», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο όπου συμμετέχει στην Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αυξήσεις στις συντάξεις στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση για το Καλάθι του Νοικοκυριού όπου απαρίθμησε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Καρφί» Κυρ. Μητσοτάκη σε Ερντογάν για το 85,51% του πληθωρισμού στην Τουρκία

«Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη έξαρση πληθωρισμού τα τελευταία 50 χρόνια και απέναντι σε αυτό δρομολογούμε δράσεις για να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το καλάθι είναι μόνο ένα μέτρο για να συγκρατήσουμε τις τιμές σε ένα καλάθι 50 βασικών προϊόντων που απευθύνονται σε ευάλωτα νοικοκυριά αλλά δεν είναι το μόνο μέτρο που έχουμε εφαρμόσει», είπε ακόμα. Σημείωσε ότι έχουν δαπανήσει πάνω από 7 δις.

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση λέγοντας: «Υπάρχουν πάντα εύκολες κριτικές και ανέξοδες υποσχέσεις για την ακρίβεια. Δεν μπορούν κάποιοι με ένα νόμο και ένα άρθρο να την αντιμετωπίσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ