«Καρφί» Κυρ. Μητσοτάκη σε Ερντογάν για το 85,51% του πληθωρισμού στην Τουρκία

«Καρφί» Κυρ. Μητσοτάκη σε Ερντογάν για το 85,51% του πληθωρισμού στην Τουρκία

Αν η Ελλάδα είχε 85% πληθωρισμό και εγώ θα ήθελα να αλλάζω την θεματολογία»

Αιχμηρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχετική ερώτηση στη Σύνοδο του Βερολίνου.

«Αν απαντούσα στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κάθε φορά που προκαλούν την Ελλάδα στα λόγια δεν θα έκανα άλλη δουλειά. Δεν θα μπούμε σε έναν ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων, οι θέσεις μα είναι ξεκάθαρες: προτιμώ να συζητώ για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας και τον γεωστρατηγικό ρόλο της πατρίδας μας», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε με νόημα: «Αν η Ελλάδα είχε 85% πληθωρισμό και εγώ θα ήθελα να αλλάζω την θεματολογία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα (Πέμπτη 3/11) στη δημοσιότητα ο πληθωρισμός συνεχίζει την κούρσα του στην Τουρκία, όπου τον Οκτώβριο έφθασε το 85,51% σε διάστημα έτους, το υψηλότερο ποσοστό του από το 1997.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν προανήγγελε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη, ενώ προχώρησε σε απειλές με αναφορά στην πρόσφατη δοκιμή του τουρκικού πυραύλου Typhoon, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η εν λόγω δοκιμή προκάλεσε «πανικό» στους Έλληνες καθώς και ότι κατά το επόμενο διάστημα, «θα αυξηθεί η εμβέλειά του σε περισσότερο από 561 χιλιόμετρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ