Στέητ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται

Νέα παρέμβαση της Ουάσιγκτον για τις προκλήτικες δηλώσεις της Τουρκίας.

Στέητ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται

Σε νέα τοποθέτηση υπέρ της κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, προχώρησε το Αμερικανικό Υπουργέιο των Εξωτερικών, καλώντας την Τουρκία να σταματήσει την προκλητική ρητορική και τις ενέργειες που προκαλοούν ένταση.

Το Στέητ Ντηπάρτμεντ σχολιάζοντας την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και τις συνεχείς επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος, μετά από ερωτημα των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως,

" Σε μια συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ