Η Αθήνα διεθνοποιεί με επιστολές τις τουρκικές προκλήσεις σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η Αθήνα διεθνοποιεί με επιστολές τις τουρκικές προκλήσεις σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η Αθήνα αλλάζει τακτική στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αποφασίστηκε να αποσταλούν επιστολές με αυτούσιες τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Κομισιόν: «Πηγή μεγάλης ανησυχίας» οι δηλώσεις Ερντογάν για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων εκπορευομένων από Τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, πέρα από την άμεση ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ, και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Θεοδωρικάκος: Θλιβερά και προκλητικά τα ψέματα Σοϊλού για το Λαύριο

Μάλιστα τονίζεται ότι η Ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Τσέχο ομόλογό του Jan Lipavský για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτες” και “καθόλου επιβοηθητικές” τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ