Θεοδωρικάκος: Θλιβερά και προκλητικά τα ψέματα Σοϊλού για το Λαύριο

Θεοδωρικάκος: Θλιβερά και προκλητικά τα ψέματα Σοϊλού για το Λαύριο

Η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών

Θλιβερά και προκλητικά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Τάκης Θεοδωρικάκος, τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, περί σύλληψης «τρομοκράτη» που είχε εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο.

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στον νέο γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη από τον απερχόμενο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τι είπε ο Σοϊλού και το δημοσίευμα της Yeni Safak
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε ότι συνελήφθη «τρομοκράτης», που εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο. Σύμφωνα με τον Σοϊλού, ο εν λόγω άνδρας είχε σχέδιο βομβιστικών επιθέσεων κατά της Τουρκίας.Το θέμα απασχόλησε τον σημερινό τουρκικό Τύπο, με την εφημερίδα Yeni Safak να γράφει στο πρωτοσέλιδό της «Οι διάδρομοι της τρομοκρατίας της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ