Μπόρις Τζόνσον: Ανακοίνωσε την παραίτηση του - Τι ανέφερε σε διάγγελμα του (vid)

Μπόρις Τζόνσον: Ανακοίνωσε την παραίτηση του - Τι ανέφερε σε διάγγελμα του (vid)

Δήλωσε λυπημένος γιατί αφήνει την «καλύτερη δουλειά του κόσμου».

Την παραίτηση του από την θέση του πρωθυπουργού, αλλά και από την ηγεσία των Συντηρητικών, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε διάγγελμα του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού των Συντηρητικών, που θα αναλάβει τη θέση του. Η επιλογή του νέου ηγέτη θα ξεκινήσει άμεσα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα

«Καλησπέρα σας» είπε ο Μπόρις Τζόνσον στην έναρξη του διαγγέλματος, εν μέσω χειροκροτημάτων. Όπως ανέφερε, είναι ξεκάθαρο ότι η θέληση του κοινοβουλευτικού του κόμματος είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει νέος ηγέτης και νέος πρωθυπουργός. Το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ σήμερα διόρισε νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μέχρι την εκλογή του νέου ηγέτη.

«Εκλέχθηκα με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία από το 1987 και το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από το 1979. Είμαι περήφανος για όσα έκανα», είπε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πώς διαχειρίστηκε το Brexit και την πανδημία, όπως και την εμβολιαστική εκστρατεία, η οποία ήταν η γρηγορότερη στην Ευρώπη. Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε στη στήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία.

Παραδεχόμενος ότι κανένας δεν είναι αναντικατάστατος, δήλωσε «λυπημένος που εγκαταλείπει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Η κυβέρνηση έχει πολλά να κάνει ακόμη».

Ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του ότι αλλάζοντας τους ηγέτες θα ήταν πολυτέλεια, αλλά απέτυχε να τους πείσει.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τη σύζυγό του Κάρι, την οικογένειά του, τους δημοσίους υπαλλήλους και το προσωπικό που τον βοήθησαν και την ομάδα ασφαλείας, που όπως είναι, είναι η μόνη ομάδα που δεν κάνει διαρροές.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρησή του, ενώ ευχαρίστησε τη σύζυγό του Κάρι, αλλά και τα παιδιά του. «Πάνω απ' όλα, θέλω να ευχαριστήσω εσάς, το Βρετανικό λαό», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η το μέλλον της Βρετανίας θα είναι λαμπρό.

Δείτε το διάγγελμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ